Kesäkuun kirjaostoksia

4. heinäkuuta 2017

Heippa! Tässä olisi Susan kirjahyllystä -blogin ensimmäinen postaus. :) Ajattelin, että ensimmäiseksi postaukseksi sopisi viime aikaisten kirjaostosteni esittely. Tästä paljastuu minkälaisista kirjoista olen kiinnostunut ja mistä kirjoista on todennäköisesti tulossa lähiaikoina juttua. Kesäkuussa hyllyyni muutti siis 13 uutta kirjaa. 

J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta
Jane Austen ja eräs toinen: Tavat ja tunteet
Robin Hobb: Salamurhaajan oppipoika
Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani
Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys

Kesäkuun lopussa kävin Sastamalassa Vanhan kirjallisuuden päivillä. Tarkoituksena ei todellakaan ollut hankkia mitään, mutta mukaan tarttui kuitenkin nämä viisi kirjaa. Näistä vain Salamurhaajan oppipoika sekä Tavat ja tunteet on sellaisia joita en ole aiemmin lukenut. Varsinkin Sadan vuoden yksinäisyys oli yllättävä ostos, sillä olen lukenut sen teininä ja se jäi silloin mieleen tylsimpänä ja sekavimpana ikinä lukemanani kirjana. Päätin kuitenkin antaa sille vielä toisen mahdollisuuden. Varsinkin Kotiopettajattaren romaani oli ihana löytö! Siitä on ilmeisesti vuosien saatossa kadonneet kannet. Se on kuitenkin vuoden 1954 painos ja siinä on kaunis selkämys (ja vanhan kirjan tuoksu!), joten tyytyväisenä ostin sen hyllyyni.


Kameron Hurley: The Stars Are Legion
Ian McDonald: Wolf Moon (Luna #2)
Kazuo Ishiguro: Never Let Me Go
Leigh Bardugo: Six of Crows
John Scalzi: The Collapsing Empire
V.E. Schwab: A Darker Shade of Magic
Ayòbámi Adébáyò: Stay With Me
(Katherine Arden: The Bear and the Nightingale)

Ylläolevat kirjat tilasin Bookdepositorysta. Youtubessa useampikin on kehunut tuota Stay With Me:tä, joten en malta odottaa, että pääsen aloittamaan sen lukemisen. Luna-sarjan toista osaa (Wolf Moon) olen jo aloitellut, sillä sain sen ensimmäisen osan luettua viime viikolla. Kirjan alkuasetelma on supermielenkiintoinen (tätä mainostettiin Game of Thronesina kuussa :D), mutta ei ihan vastannut odotuksia. Leigh Bardugon ja V.E. Schwabin fantasiasarjat ovat ilmeisesti melkoisen suosittuja tällä hetkellä, joten pitäähän nekin lukea.

Sellaisia kirjaostoksia kesäkuussa. Suurimmaksi osaksi siis scifiä ja fantasiaa, Näissä riittääkin luettavaa ainakin pariksi seuraavaksi kuukaudeksi. :)

2 kommenttia :

  1. Hyviä ostoksia olet tehnyt! :D Mulla on kirjastosta juuri lainassa Salamurhaajan oppipoika ja Kotiopettajattaren romaani. Six of Crows löytyy myös loputtomalta lukulistalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Six of Crowsia on kyllä kehuttu ihan älyttömästi, Goodreadsissakin sillä on melkein 4.5 tähteä. Pitää varmaan seuraavaksi lukea se, että näkee onko se kaikkien kehujen arvonen :)

      Poista

Theme by: Pish and Posh Designs